sestdiena, 2020. gada 3. oktobris

 Vakar mūsu audzētāvā piedzimā krasainie Degu. 


Degu (Octodon degus) ir mazi grauzēju kārtas (Rodentia) dzīvnieki. Degu mēdz saukt arī par Čīles vāveri, lai gan degu nav tuvs radinieks vāverēm, kā arī to bieži sauc par parasto degu, lai nodalītu no pārējām degu ģints (Octodon) sugām. Degu ir tuvi radinieki šinšillām (Chinchilla) un jūrascūciņām (Cavia). Visi šie dzīvnieki ir jūrascūciņveidīgie (Caviomorpha).


Degu ir populārs mājdzīvnieks visā pasaulē, bet dabā tas dzīvo Čīlē Andu kalnos Tas dzīvo Andu kalnu rietumu nogāzes krūmiem apaugušajā pustuksneša biomā starp 28 un 35 dienvidu paralēlēm. Vairāk uz dienvidiem klimats kļūst pārāk mitrs, bet uz ziemeļiem pārāk sauss, kā arī tie nedzīvo augstāk kalnos par 1200 metriem virs jūras līmeņa, jo nepanes retinātu gaisu


Degu ir mazs dzīvnieciņš, tā ķermeņa garums ir 12—18 cm, svars līdz 300 g


. Tā kažoks ir mīksts un biezs, aste, kas ir gandrīz tikpat gara kā ķermenis, ir reti spalvota, galā veidojot tumšu, pūkainu pušķi. Ausis ir relatīvi lielas, bez apspalvojuma. Kažoka krāsa ir tumši brūna. Dabā degu ir tikai brūni, bet nebrīvē ir selekcionēti arī balti, smilšu krāsas, melni, zilgan pelēki un rudi degu.


Degu ir ļoti sabiedrisks dzīvnieks. Dabā tie dzīvo nelielās grupās, kas sastāv no pieauguša tēviņa un 2—3 pieaugušām mātītēm. Grupas dzīvo cieši viena otrai blakus, veidojot kolonijas līdz 300 dzīvniekiem uz 1 hektāra zemes. Degu dzīvo alās. Alu sistēma tiek rakta kopīgi, un ar kopīgu darbu tā izveidojas diezgan liela. Rokot degu organizē kolektīvo darbu, zemi padodot pa ķēdi. Mātītes, kad tām ir bērni, veido kopīgas mazuļu alas un pieskata, un zīda viena otras bērnus.


Degu daudz laika pavada virszemē, meklējot barību. Tas arī tiek darīts kopīgi lielākās grupās. Kamēr citi meklē barību, citi vēro apkārtni, vai nenāk plēsēji. Degu ir izkopti sazināšanās veidi; viņu sazināšanās ar balsi ir ļoti attīstīta, mazais degu spēj atpazīt savas mātes saucienu. Degu iezīmē savu teritoriju ar urīnu un smaržu dziedzeru izdalījumiem.


Atšķirībā no citiem grauzējiem degu ir dienas dzīvnieki, un tiem ir ļoti laba redze. Zinātniskie pētījumi ir pierādījuši, ka degu var redzēt arī ultravioletos starus. Kā arī zinātnieki ir atklājuši, ka degu kažoks un svaigs urīns atstaro ultravioletos starus, kas nozīmē, ka degu var redzēt urīnu, ar ko ir iezīmēta teritorija. Karstā vasaras saulē degu alu nepamet, lai gan ir dienas dzīvnieki. Degu arī barojoties cenšas uzturēties ēnā, tādā veidā sevi slēpjot ienaidniekiem.


Degu ir veģetārieši, tie ēd dažādus augus, krūmu un koku lapas un zarus, sēklas. Nebrīvē degu nedrīkst barot ar cukuru saturošu barību, tā kā degu gremošanas sistēma nepārstrādā cukuru, līdz ar to, ēdot cukuru saturošu barību, tam veidojas cukura diabēts.

pirmdiena, 2020. gada 24. augusts

Mēs gaidām jaunus īpašniekus mūsu mazajām vāverītēm. Māzuļi piedzima mūsu audzētavā. 

Cena 350 eiro

Sarkanā vāvere (latīņu Tamiasciurus hudsonicus) ir vāveru dzimtas grauzēju suga, visizplatītākais un raksturīgākais sarkano vāveru ģints pārstāvis. Zinātniskais sugas nosaukums "hudsonicus" dzīvniekam tiek dots par godu Hudsona līcī, vietā, kur tas pirmo reizi tika aprakstīts. Izplatīts gandrīz visā Ziemeļamerikā - Aļaskā, Kanādā, Amerikas Savienotajās Valstīs līdz Arizonas un Jaunās Meksikas tuksnešiem dienvidos un Gruzijas dienvidaustrumos. Vāveres ķermeņa garums ir 28-35 cm, astes garums ir 9,5-15 cm. Savvaļā sarkanās vāveres dzīvo līdz septiņiem gadiem. 

Ждем новых хозяев нашим маленьким бельчатам. Малыши родились в нашем питомнике. 

Красная белка(лат. Tamiasciurus hudsonicus) — вид грызунов семейства беличьих, наиболее распространённый и характерный представитель рода красных белок. Научное видовое название «hudsonicus» дано животному в честь Гудзонова залива, места, в котором оно было впервые описано. Распространён практически по всей территории Северной Америки — на Аляске, в Канаде, в США вплоть до пустынь Аризоны и Нью-Мексико на юге и Джорджии на юго-востоке. Длина тела белок 28—35 см, длина хвоста — 9,5—15 см. В дикой природе красные белки живут до семи лет.


sestdiena, 2020. gada 4. jūlijs

Šajā brīnišķīgajā vasarā mūsu mīluļi mums uzdāvināja daudz jaundzimušo. Mūsu audzētavā ir izšķīlušies kanārijputniņi, papagaiļi, amadīni. Ir piedzimuši truši, jūrascūciņas, žurkas, peles, degu, kāmji. Paldies visai Laimes Putns komandai.
Foto no Anastasijas Nikolajevas!
В это прекрассное лето, наши животные подарили нам много потомства. В питомнике родились канарейки, попугайчики, морские свинки, крысята, мышата, дегу, хомячки, кролики. Спасибо всей команде Лаймес путнс. 
Фото от Анастасии Николаевой.











ceturtdiena, 2020. gada 2. aprīlis

Tagad mūsu kolekcijā ir atī zivtiņas ! Ienāc mūsu veikalā Brīvības 112, Rīgā. Mēs strādājam katru dienu no 12.00 līdz 19.00. Vienmēr jūsu, Laimes putns!

Теперь в нашей коллекции есть и рыбки! Приходите в наш магазин на Бривибас 112, Рига. Работаем каждый день с 12.00 до 19.00. Всегда ваша, Птица счастья!

sestdiena, 2020. gada 28. marts

Mūsu mājas mīļulu  veikals piedāvā zoopreces un dzīvniekus ar piegādi uz mājam Rīgas robežās! Pasūtījumām jābūt ne mazāk par 20 Eiro. Veikals atodas Brīvibas ielā 112, Rīgā. Zvaniet 28818960

Наш магазин для домашних любимцев предлагает зоотовары и животных с доставкой в пределах Риги. Сумма заказа должна быть на менее 20 евро. Магазин находиться на Бривибас 112, Рига. Звонить 28818960







ceturtdiena, 2020. gada 13. februāris


Спасибо Йоланта! Спасибо и вам за вашу теплую энергетику и такое бережное отношение к нашей девочке. Я в свою очередь хочу отметить моих девочек, которые воспитали ее. Спасибо Алена Михаилова и Анастасия Николаева. С меня премия !

svētdiena, 2020. gada 26. janvāris

Mūsu pirmie Jakonina baložu putnēni!
Tiek uzskatīts, ka Jacobin balodis sākotnēji parādījās Indijā. Šķirne , dabiskā skaistuma dēļ bija viena no pirmajām, ko cilvēki izmantoja dekoratīvos nolūkos. Holandiešu jūrnieki uz Veco pasauli XVI gadsimta vidū atveda vairākus putnus. Pēc tam putni izplatījās visā Eiropā un kļuva populāras. Krēpes, vienmērīgi izliektas no aizmugures, tā laika cilvēkiem atgādināja par Sv. Jēkaba klostera mūku kapuci, tapēc putniem deva Jakobina vārdu, izceļot tos starp citiem baložiem.
Наше первое потомство пары голубей Якобинов!
Считается, что голубь якобин первоначально появился в Индии. Порода за счёт своей естественной красоты одной из первых начала использоваться человеком для декоративных целей. Голландские мореплаватели привезли в Старый Свет несколько особей в середине XVI века. После этого птица распространилась по всей Европе и стала популярной. Грива, ровно выгнутая от спины, напоминала людям того времени капюшоны монахов из монастыря Святого Якоба, он и дал птице название, выделив среди других голубей.

sestdiena, 2020. gada 25. janvāris

Venecuēlas Amazones (latīņu Amazona amazonica) izmērs ir 31-33 cm, un vidējais svars ir 350-450 grami. Galvenā apspalvojuma krāsa ir zaļa, viņa vaigi un piere ir dzeltenā krāsā, pie acīm un pieri ir violeti zilas spalvas. Ar pareizo papagaiļa saturu Venecuēlas Amazones dzīves ilgums var būt salīdzināms ar cilvēka dzīves ilgumu. Dzivo- Kolumbija, Venecuēla, Ekvadora, Trinidāda, Tobago, Peru dienvidi, Bolīvijas ziemeļi, Brazīlijas centrālā daļa un dienvidrietumi Mato Grosso. Uzturs dabā - sēklas un augļi. 

Венесуэльский амазон (латинское Amazona amazonica) размером 31-33 см, а средний вес 350-450 грамм. Основной окрас оперенья у него зеленного цвета, щеки, лоб - желтые, около глаз и на лбу фиолетово-синие перья. При правильном содержании попугая венесуэльский амазон продолжительность его жизни может быть соизмерима с человеческой. Ареал – Колумбия, Венесуэла, Эквадор, Тринидад, Тобаго, юг Перу, северная Боливия, центральная Бразилия и юго-запад Мату-Гросу. Питание в природе – семена и фрукты.