svētdiena, 2012. gada 8. janvāris

Jaukas jūrascūciņas!

Jaukas jūrascūciņas gaida savus jaunus īpašniekus.
Mūsu audzētavā pirms diviem mēnešiem piedzima jaukas jūrascūciņas. Tagad mazuļi ēd un dzer pastāvīgi. Rezervēšanai palīka trīs dzīvnieciņi.

Pieaugusi jūrascūciņa ir 600 -1000 g smaga. Dzīves ilgums ap 8 gadi. Grūsnība - 2 mēneši, piedzimst 2 - 4 mazuļi. Angoras jūrascūciņām regulāri jāķemmē apmatojums (nepieciešamības gadījumā var mazgāt). Regulāri jāpārbauda zobu stāvoklis un nagu garums ( ja nagi atauguši tie jāpagriež).
Turēšana: tur būrī ar metāla stiepļu restojumu. Minimālie būra izmēri (vienam dzīvniekam) 50 x 50 cm. Būri aprīko ar mājiņu. Var laist pastaigā pa dzīvokli. Būri novieto tālāk no apsildīšanas ierīcēm un pasargā jo caurvēja un tiešiem saules stariem. Regulāri tīra un dezinficē būri (1 reizi nedēļā).
Ēdināšana: vēlams barot vienā un tai pašā laikā, lielāko barības dienas devu atstājot uz vakaru. Kā pamatbarību izēdina zooveikalos nopērkamo speciālo barību un sienu. Papildus dod : *)svaigus un labas kvalitātes (nomazgātus) augļus un dārzeņus (āboli, bumbieri, gurķi, burkāni, salāti, utt.) *)zaļbarību ( āboliņš un pienenes), ziemā - diedzētus graudus, *)augļu koku zarus, *)minerālbarību (zooveikalos nopērkami - minerālu akmeņi). Pie zaļbarības pieradina pakāpeniski.
Dzirdināšana: brīvi pieejams svaigs un nostādināts dzeramais ūdens tam pievieno 5 mg C vitamīna dienā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.