piektdiena, 2011. gada 21. oktobris

Vairāk kā 100 dažādu retu putnu un mazo dzīvnieku vienā izstādē

2010 g.no 10.līdz 12.decembrim tirdzniecības centrā "Mols" tiek rīkota Latvijā vienīgo oficiāli sertificēto dekoratīvo un dziedošo putnu audzētavu "Laimes putns" un "Putnu impērija" izstāde. Tajā būs aplūkojami tādi reti putni kā Zvirbuļu papagailis, Sārtais zālājpapagailis, Rīgas Spoguļa balodis (atzīts kā Latvijas šķirnes balodis kopš 1908.gada), Austrālijas Cekulainais balodis un vēl dadzi citi krāšņi un interesanti putni un dzīvnieki.


Abas putnu audzētavas nodarbojas ne tikai ar dekoratīvo un dziedošo putnu, bet arī ar dažādu grauzēju un citu dzīvnieku audzēšanu, importu un eksportu, tādēļ izstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī mazos grauzējus, dažādus trušus un bruņurupučus. Ikviens interesents varēs gan saņemt profesionālas konsultācijas par dzīvnieku audzēšanu, gan arī iegādāties sev kādu skaistu un uzticamu mājas mīluli.

„Pie mums jau vairākkārt notikušas dažādas dzīvnieku izstādes, bet tik daudz skaistu putnu pie mums būs pirmo reizi. Domāju, ka šajā gadalaikā krāšņi putni un to skanīgās dziesmas ir tieši tas, kas vajadzīgs mūsu apmeklētājiem, lai priecētu ne tikai acis, bet arī atraisītu smaidus. Turklāt izstāde būs arī īpaši izglītojoša, jo tajā piedalīsies dzīvnieku mīļotāji, kuri par katru varēs pastāstīt izsmeļošu informāciju. Domāju, ka vairāki no šiem putniem ir tādi, kurus daudzi no mums redzēs pirmo reizi,” stāsta Lelde Gangnuse , tirdzniecības centra „Mols” menedžere.

Izstāde būs aplūkojamas arī tādas krāšņas putnu šķirnes kā Zebra amandini, Rīsu amandini, Garastes amandini, Britānijas nacionālais kanārijputniņš, Oranžais kanārijputniņš, Ēģiptes smejošā ūbele, Japāņu paipalas, Angļu paipalas, Kakadu, Korellas papagailis, Viļņainais papagailis, Krāmera papagailis, Nešķiramais papagailis „Fišera”, Nešķiramais papagailis „Sārtvaidzis”, Nešķiramais papagailis „Maska”, Rozella raibais papagailis un Dziedošais papagailis.

Putnu audzētavas "Laimes putns" un "Putnu impērija" piedalās ikgadējās LKF organizētajās rudens izstādēs, kā arī Latvijas Lauksaimniecības Universitātes izstādēs un ikgadējās Rīgas Zooloģiskā dārza un Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja izstādēs.


http://www.mols.lv/lv/aktualitates/pasakumi/id/10416/retu-putnu-un-dzivnieku-izstade 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.