sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Audzētavā atvestā lieliska briljanta ūbeļu kolekcija!

Šobrīd mums ir četri lieliski briljanta ūbeļu(Geopelia cuneata) pārīši. Mēs plānojam audzēt arī šos lieliskus putnus. Informēsim par audzēšanas rezultātiem. Ieinteresētas personas lūdzam griezties audzētavā.

Briljanta ūbeles dzīvo Austrālijā, galvenokārt ūdens tuvumā. Tā ir viena no mazākam ūbelēm – garums ir 19-21 cm. Neatkarīgi no dzimuma, tai ir balti plankumi un melnas malas uz spārniem, oranžās acis un sarkanie acu gredzeni.

Briljanta ūbeles mēdz būt redzamas pāros vai nelielās grupās barojoties pie zemes. Tas barojas galvenokārt ar zāles sēklām, bet arī ēd skudras.

Baloži mēdz vairoties pēc lietus, galvenokārt pavasarī, dienvidu Austrālijā. Ligzdas parasti tiek būvētas no cauraustām stiebrzālēm. Šī konstrukcija ir ļoti trausla. Divas baltas olas ir inkubēti no 13 līdz 14 dienām. Cāļi prot lidot jau pēc divām nedēļām.

Briljanta ūbeles ir populāras turēšanai . Tās pavada daudz laika uz zemes, tāpēc ir nepieciešams nodrošināt pēc iespējas plašāku teritoriju putnu staigāšanai.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.